Kuchnia

wytrawnie

Śmietanowe muffiny z fetą i suszonymi pomidorami


Składniki suche

1,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki suszonej bądź świeżo posiekanej bazylii
pieprz do smaku


Składniki mokre

1 szklanka gęstej śmietany 18%
1/2 szklanki oleju rzepakowego
1 jajko


Dodatkowo

150 g fety
100 g suszonych pomidorów



Pokroić fetę i suszone pomidory.
W osobnych miskach połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Wlać mokre do suchych i połączyć łyżką. Na koniec dodać fetę i suszone pomidory, połączyć z masą.
Ciastem napełnić papilotki/foremki silikonowe.
Piec 25-30 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation