Kuchnia

kuchnia

Kanapeczki z łososiem

Składniki:

bagietka pszenna
30 dkg łososia wędzonego w plastrach lub kawałku
1 serek śmietankowy puszysty typu Almette lub Turek
świeży koperek
sól
pieprz

Wykonanie:

Bagietkę kroimy na małe kromeczki i układamy na dużym talerzu lub półmisku. Serkiem śmietankowym smarujemy każdą kanapeczkę dość grubo. Plastry łososia kroimy na w miarę równe paseczki. Na każdej układamy pasek łososia i dekorujemy świeżym koperkiem.

Zamiast bagietki pszennej możemy użyć pumpernikla o dość charakterystycznym smaku lub krakersów. Kanapeczki z łososiem to propozycja obowiązkowa na każdym spotkaniu ze znajomymi. Nie zapominajcie o tym przepisie.

Ta propozycja sprawdzi się także na wigilijnym stole.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation