Kuchnia

kuchnia

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane

Składniki

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
pól piersi z kurczaka
10 dkg pieczarek
2 cebule
1 papryka czerwona
10 dkg żółtego sera
szczypiorek
1 jajko

Przepyszne kieszonki faszerowane z ciasta francuskiego, idealne na każdą okazje.
Etapy przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę doprawić w dowolny sposób ( delikata , przypawa złocisty kurczak itd.) podsmażyć do zarumienienia się na oleju. Dodać do mięsa pokrojoną cebule,pieczarki, paprykę wszytko razem podsmażysz na wolnym ogniu. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, umieszczamy na środek ok 2-3 łyżki farszu posypujemy startym serem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Po zrobieniu kopertki smarujemy żółtko pędzelkiem po wierzchu ciasta. Piec w temperaturze 200 C 15-20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation