Kuchnia

Moje kuchenne DIY

Pierś z kurczaka z marchwią na dwa sposoby by Ewuu :)

Składniki:
1 mała pierś z kurczaka
ok. 1 kg marchewki
cynamon
curry
papryka słodka lub ostra (ja użyłam zamiast papryki harissy)
sól
2 łyżki oliwy

Przygotowanie:
Marchewki obieram, połowę kroję na plastry, układam na blaszce i wkładam do piekarnika na ok 15-20 minut, temp. ok. 180 stopni C. Pozostałe marchewki kroję w nieduże kawałki i gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie. Gdy są już miękkie odlewam 3/4 wody, resztę pozostawiam i blenduje na gładką masę. Doprawiam cynamonem i curry. Pierś z kurczaka kroję na niewielkie kawałki, smażę na łyżce oliwy, pod koniec smażenia doprawiam solą i papryką (lub dowolną przyprawą:)). Upieczoną marchew z piekarnika po wyłożeniu na talerz skrapiam łyżką oliwy, dodaję szczyptę soli i ostrą paprykę :)

Voilà ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation