Kuchnia

Kuchnia - Dietetyczna

Moje Dietetyczne Fanaberie: Czekoladowo - bananowe ciasto z fasoli


2 puszki czerwonej fasoli (razem 440 g)
3 duże jajka
1 tabliczka gorzkiej czekolady
2 łyżki kakao
2 dojrzałe banany
1 łyżeczka sody oczyszczonej
kilka kropel aromatu migdałowego


Ciasta z fasoli są banalnie proste, ponieważ polegają głównie na zblendowaniu wszystkich składników na gładką masę.
Tak też robimy w tym przypadku, wcześniej jednak rozpuszczając czekoladę np w kąpieli
wodnej lub w mikrofalówce, natomiast fasolkę opłukujemy na sitku.

Gdy uzyskamy już jednolite ciasto, przelewamy je do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut, po czym zostawiamy
je jeszcze na 10 minut w wyłączonym piecu.

Po wyjęciu ciasta łapiemy papier do pieczenia i wyciągamy całość z formy, a następnie stawiamy
na kratce i czekamy aż ciasto ostygnie, ponieważ ciepłe może się przyklejać do papieru i rozpadać.

http://dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/2013/10/czekoladowo-bananowe-ciasto-z-fasoli.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation