Kuchnia

zapiekanki itp

Zapiekanka strączkowa
Składniki:
• 2 kg ziemniaków
• zielona papryka
• burak
• 6 jaj
• główka czosnku
• 4 duże cebule
• 300g ugotowanej czerwonej fasoli
• puszka zielonego groszku
• garść suszonych grzybów
• mielona słodka papryka
• czarny ziarnisty pieprz
• jałowiec
• majeranek
• gęsta śmietana
• koncentrat pomidorowy
Sposób wykonania:
Grzyby namoczyć, pokroić w paseczki. Ziemniaki ugotować na półtwardo w mundurkach, obrać i w plastry. Jaja na twardo z grubsza pokroić. Buraka obgotować i pokroić w słupki. Cebule w plasterki - zeszklić, paprykę i czosnek jak bądź. Pieprz utłuc w moździerzu z jałowcem. Układać warstwami w żaroodpornym naczyniu. Na wierzch śmietanę i do piekarnika na całym ogniu na jakieś pół godzinki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation