Kuchnia

ZUPY

Zupa szczawiowa z mięsnymi kulkami

Zupę szczawiową chyba wszyscy znają.
My dodaliśmy do niej mięsne kuleczki i oczywiście jajka.

Składniki:
-solidna porcja liści szczawiu
-kilka ziemniaków
-marchew
-koper
-15 dkg mięsa mielonego
-1/2 szklanki śmietany
-sól, pieprz, warzywko
-2,5 l wody
-jajka



Ziemniaki i marchew kroimy.





Mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
Wyrabiamy i formujemy małe kuleczki.



Umyte liście szczawiu kroimy w poprzeczne paski.



Siekamy koperek.



Do garnka z wrzącą wodą dodajemy warzywko, ziemniaki i marchew.
Chwilę gotujemy i dodajemy mięsna kulki a kiedy ziemniaki zmiękną dorzucamy szczaw.



Po ok. 5 minutach dolewamy śmietanę.



Zagotowujemy, doprawiamy do smaku i dodajemy koperek.



Dodajemy gotowane jajka i zupa gotowa.



Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation