Kuchnia

zapiekanki i makarony

Kajzerkowe mini pizze

Składniki

10 kajzerek
FARSZ:
500g pieczarek
2 cebule
100g papryki konserwowej
100g sera żółtego
100g salami lub innej wędliny
1 jajko
1/2 łyżeczki ziołowych ziarenek smaku
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
natka pietruszki
1 puszka groszku konserwowego
Dodatkowo plasterki sera na wierzch

Ekspresowa kolacyjka na gorąco.
Etapy przygotowania

Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę. Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, jajko, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kajzerki, nałożyć po dwie łyżki farszu, przykryć plasterkami sera i dodatkowo posypać natką. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut. Podawać polane ketchupem. SMACZNEGO.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation