Kuchnia

zapiekanki i makarony

Makaron w sosie jogurtowo -serowym


Składniki:

- opakowanie makaronu rurka
- 300 g pieczarek
- pół puszki kukurydzy
- pół czerwonej papryki
- kilka listków świeżej bazylii
- garść pomidorków kandyzowanych cherry
- 100 g sera żółtego
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki śmietany 12%
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Pieczarki kroimy na kawałki i wrzucamy na patelnię, podsmażamy chwilkę. Dodajemy kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę, posiekaną bazylię i pomidorki. Zalewamy odrobiną wody i chwilkę dusimy - woda powinna całkowicie wyparować.
W misce ścieramy ser żółty i dokładamy jogurt i śmietanę, sól i pieprz, mieszamy i dodajemy warzywa z patelni, mieszamy.
Makaron gotujemy w gorącej i osolonej wodzie all dente, odcedzamy i wsypujemy do miski, mieszamy.
Przekładamy na talerze.
Dekorujemy zieleninką:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation