Inne

owsianka...

wytrawna owsianka cukiniowa

Potrzebujemy:
ok 200 ml soku warzywnego lub pomidorowego (ja korzystałam z tego i bardzo go polecam),
3 łyżki płatków owsianych,
1 łyżkę otrąb (u mnie owsiane),
1 młodą cukinię (chodzi o to, żeby była mała),
kilka listków świeżej bazylii,
szczypta soli i pieprzu (jeżeli sok jest wystarczająco doprawiony, to nie musimy ich używać)
pestki dyni, słonecznik (ilość wg uznania).
Przygotowanie:
Podgrzewamy sok warzywny. Cukinię trzemy na tarce o dużych oczkach, listki bazylii siekamy. Do soku dodajemy otręby i płatki owsiane, gotujemy, mieszając co jakiś czas do wchłonięcia większości soku. Dodajemy startą cukinię i bazylię, mieszamy do uzyskania odpowiednio gęstej, naszej ulubionej konsystencji, doprawiamy solą i pieprzem (jeśli to konieczne). Przekładamy do miseczki, posypujemy pestkami dyni i słonecznikiem.

http://sniadania-fate.blogspot.com/2013/06/wytrawna-owsianka-cukiniowa.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation