Kuchnia

PRZETWORY

Surówka do obiadu

Składniki
Kapusta - 2 kg
Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 szklanki
Papryka - 2 sztuki
Czosnek - 2 ząbki
Marchewka - 2 sztuki
Woda - 1,5 szklanki
Sól - 2 łyżki
Cukier - 1 szklanki
Olej słonecznikowy - 0,5 szklanki
Spiżarnia
Ten przepis dodano do:

Ulubione marynaty (0)
Wypróbowane marynaty (1)
Marynaty do spróbowania (0)
+ DODAJ DO SWOJEJ SPIŻARNI
Wykonanie:

Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na na tarce,paprykę pokroić w paseczki czosnek drobniutko pokroić lub przecisnąć przez praskę wodę,ocet,cukier ,sól zagotować, wszystkie składniki wymieszać i odstawić do drugiego dnia ,na drugi dzień dodać olej wymieszać włożyć do słoików wstawić do lodówki sałatka może stać kilka dni
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation