Kuchnia

ciasta

MUFFINKI BISZKOPTOWE
Składniki:
4 jajka
½ szklanki cukru
2 łyżki cukru waniliowego
½ szklanka mąki ziemniaczanej
1budyń waniliowy w proszku bez cukru
⅓ szklanki mąki tortowej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
zaczynamy od oddzielamy białek od żółtek
następnie białka ubijamy z cukrem na sztywno po czym dodajemy do piany po 1 żółtku i dalej ubijamy, aż masa nabierze ładnego jasno żółtego koloru
do masy delikatnie dodajemy wymieszane obie mąki z budyniem i proszkiem do pieczenia, i delikatnie łączymy wszystkie składniki ,mikserem na wolnych obrotach lub drewnianą łyżką. Można teraz dodać rodzynki, groszki czekoladowe itp
ciastem napełniamy foremki do muffinek do ¾ wysokości papilotek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, pieczemy około 15 minut i gotowe :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation