Kuchnia

makarony, kluski, pierogi

Pierogi leniwe ;)

Składniki:
- 60 dag twarogu
- ok. 30 dag mąki
- 1-2 jajka
- szczypta soli
Przygotowanie:
Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać mąkę (tyle, żeby powstało elastyczne ciasto), szczyptę soli i
jajko. Wyrobić ciasto na blacie, podzielić na porcje i z każdej z nich utoczyć wałeczek. Po uformowaniu, kroimy ciasto ukośnie, formując małe kluski (tak, jak kopytka) i gotujemy w
osolonym wrzątku. Po wrzuceniu do wrzątku delikatnie mieszamy, a kiedy wypłyną na wierzch, gotujemy jeszcze ok. minuty. Kluski wyławiamy łyżką cedzakową i polewamy roztopionym masłem, lub masłem ze zrumienioną
bułką tartą lub cebulką. Można podawać na słodko lub na słono ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation