Hobby

różne

Pęczotto z piwem - Kobieta w INTERIA.PL
40 dag kaszy pęczak
250-300 ml bulionu warzywnego
10 suszonych grzybów
2 szalotki
100 ml kremówki
150 ml piwa
3 łyżki startego żółtego sera
30 dag serc drobiowych lub króliczych
1/3 szklanki startych orzechów włoskich
sól, pieprz
masło
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
2 gałązki tymianku

Przygotowanie:
Reklama

1. Grzyby namocz, ugotuj. Odcedź (wywar zachowaj), pokrój w kostkę. Serca ugotuj z przyprawami.

2. Szalotki pokrój w kostkę, podsmaż z grzybami na maśle. Dodaj opłukaną kaszę, wlej bulion i piwo. Gotuj 20 minut. Dodaj kremówkę, ser i orzechy, wymieszaj, przypraw. Gotuj 5 minut, mieszając. Dodaj serca i tymianek, wymieszaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation