Kuchnia

Kulinaria

Zajączki wielkanocne z jajek
Składniki:

6 szt jajka
na wąsy szczypiorek
10 szt małych na oczy ziele angielskie
do dekoracji listki sałaty bazylii
5 (połówki) groch


Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać z skorupki. Pięć jajek przeznaczyć na zajączki a z szóstego z białka wyciąć uszka. Małym nożykiem naciąć jajko na górze i umieścić tam uszka. Oczka zrobić z ziela angielskiego,nosek z połówki grochu a wąsiki z małych kawałków szczypiorku robiąc najpierw małą dziurkę wykałaczką. Talerz udekorować listkami sałaty , bazylii i rozłożyć zajączki. Żeby równo stały ściąć nożykiem jajko na spodzie lub podłożyć listkami sałaty.


Przepisy Kulinarne, Zajączki wielkanocne z jajka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation