Kuchnia

ciasto francuskie

Paluszki francuskie z szynką, http://najsmaczniejsze.pl/2013/01/paluszki-francuskie-z-szynka/

Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- szynka szwarcwaldzka
- 50 g żółtego sera
- słodka czerwona papryka

Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwiń, ułóż na niej plastry szynki, a następnie zetrzyj na drobnych oczkach żółty ser.

Przypraw słodką czerwoną papryką.
Ciasto pokrój na 1,5 cm plasterki i zwić tak, aby powstała spiralka. Przełóż delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Posyp pozostałym startym serem oraz czerwoną papryką.

Paluszki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 17 minut. Po tym czasie paluszki wyjmij z piekarnika i przestudź na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation