Kuchnia

ciachaa

Przepis na chrupiące czekoladki
Kuchnia Lidla

Co kupić
1 tabliczka czekolady deserowej
1 tabliczka czekolady mlecznej
200 ml śmietanki UHT 30% (1 opakowanie)
1 łyżka miękkiego masła
100 g suszonego kokosa, pokrojonego
100 g płatków crunchy hazelnut
100 g migdałów, pokrojonych w kostke

Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 20min

Przygotowanie
Czekolady deserową i mleczną kruszymy, wrzucamy do naczynia i zalewamy je zagotowaną śmietanką. Czekamy do momentu rozpuszczenia się czekolad, dokładnie mieszamy i dodajemy łyżkę miękkiego masła. Odstawiamy do wystygnięcia.
Pokrojonego kokosa mieszamy z płatkami oraz migdałami, składniki łączymy z wystudzoną masą czekoladową. Całość wkładamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia (18 x 20 cm). Następnie przygotowaną masę wstawiamy do lodówki mniej więcej na 2 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation