Kuchnia

Kuchnia Słodkości

Ekspresowe ciasto z jabłkami

Składniki
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cynamonu
2 łyżki ciemnego kakao
4 łyżki oleju słonecznikowego
¾ szklanki cukru
250 ml mleka
1 duże jajko lub 2 małe
2 małe jabłka obrane i pokrojone w kostkę
Keksówka natłuszczona i oprószona bułką tartą lub wysłana papierem do pieczenia

Rozgrzać piekarnik do 180 st.
W jednej misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, cynamonem.
W drugiej misce zmiksować przez 2 minuty mleko, jajko, olej i cukier.
Płynne produkty dodać do sypkich i zmiksować krótko, tylko do połączenia składników.
Dodać pokrojone jabłka i przelać do formy.
Piec około 45 minut.
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation