Kuchnia

ciachaa

Sernik z jagodami
SERNIK Z JAGODAMI

PRZYGOTOWANIE: 2h + chłodzenie
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

SKŁADNIKI:
– 180 g ciastek kruchych czekoladowych
– 60 g masła roztopionego
– 750 g twarogu zmielonego do serników
– 1 szklanka śmietany kremówki 30% lub 36%
– 3 duże jajka
– pół szklanki cukru pudru
– 2 łyżki mąki ziemniaczanej
– 1 łyżka mąki pszennej
– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
– 350 g jagód świeżych lub mrożonych
– 3 czubate łyżki cukru
– 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody

PRZYGOTOWANIE:

Ciastka i masło wrzućcie do blendera i zmiksujcie do otrzymania jednolitej masy. Ma wyglądać jak mokry piasek na plaży
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation