Kuchnia

ciasta i inne

Niebanalne pieczarki | OstryKęs

SKŁADNIKI

800-1000 gram małych świeżych pieczarek (świeże pieczarki czyli jasne, nie otwarte, pod kapeuszem mają różowe, a nie czarne blaszki)
5 dużych ząbków czosnku
2 – 3 duże łyżki stołowe jasnego sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
sól
pieprz
posiekana natka pietruszki
olej słonecznikowy

WYKONANIE

Czosnek siekamy. Pieczarki smażymy, następnie bardzo lekko solimy i obficie posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy posiekany czosnek, sos sojowy, mieszamy i dalej smażymy. Jeśli pieczarki są za mało słone dodajemy więcej sosu sojowego. Na koniec smażenia dodajemy olej sezamowy i natkę pietruszki. Mieszamy i podajemy jako przystawkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation