Święta i uroczystości

Boże Narodzenie

Składniki:
– 130 g cukru
– 130 g masła
– 300 g mąki
– 2 łyżki kakao
– 30 cukierków-karmelków
Roztopić masło i wymieszać je z cukrem. Dodać mąkę i kakao. Zagnieść ciasto, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie rozwałkować na grubość 5 mm i foremkami wyciąć kształty. Ciastka ułożyć na blaszce. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.
Cukierki podzielić na kolory, obrać z papierków i przełożyć do woreczków foliowych. Następnie pokruszyć uderzając tłuczkiem lub młotkiem. Podpieczone ciastka wyciągnać z piekarnika, środki ciastek wypełnić pokruszonymi cukierkami (należy to zrobić bardzo dokładnie i z górką). Piec przez kolejne 5 minut. Wystudzić na blaszce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation