Kuchnia

kuchnia

200 g sera żółtego (1 kostka)
1 duża czerwona papryka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasów
1 por (biała część)
4-6 łyżek majonezu
sól
świeżo mielony pieprz

Białą część pora kroję w talarki, przelewam wrzątkiem, odczekuję ok. 5 sekund, następnie przelewam zimną wodą i odcedzam na durszlaku.
Dzięki temu por będzie miękki i zyska piękny kolor.
Ananasa odsączam z zalewy, kukurydzę oraz fasolę przekładam na durszlak, dokładnie płuczę pod zimną wodą i pozostawiam na chwilę, aby woda całkowicie ociekła.
Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach, ananasa kroję w paseczki.
Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję majonez, przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszam.
Sałatkę przed podaniem wstawiam do lodówki na ok. 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation