Kuchnia

COCTAILS and more

MOJITO W MELONIE

- 4 małe melony Galia,
- pęczek mięty,
- 4 limonki,
- 80 g brązowego cukru,
- 12 cl białego rumu,
- kruszonego lodu,
- 300 ml wody mineralnej

Z każdego melona obciąć wierzch, wybrać pestki, a łyżeczką do wycinania wyciąć z kulki z miąższu. Miętę umyć, listki oberwać. Połowę kulek melonowych i część listków mięty nadziać na patyczki do szaszłyków.
Umyte limonki poprzekrawać na ćwiartki i utłuc z brązowym cukrem i ok. 12 listkami mięty. Przecedzić, dodać rum i razem z kruszonym lodem i pozostałymi kulkami z miąższu rozdzielić do wydrążonych melonów. Dopełnić wodą mineralną. Każdego melona ułożyć na talerzyku z lodem i melonowo-miętowym szaszłykiem. Dekorować miętą, podawać ze słomką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation