Kuchnia

COCTAILS and more

SEX ON THE BEACH

Składniki:

40ml wódka
20ml likier kokosowy
20ml likier brzoskwiniowy
40ml sok pomarańczowy
40ml sok żurawinowy (splash)

Przygotowanie:

Do wypełnionej lodem szklanicy barmańskiej wlać składniki nie uwzględniając soku żurawinowego. Wlane składniki wstrząsnąć w shakerze przez ok 10sek. Następnie zawartość przelać do uprzednio przygotowanej szklanki, wypełnionej do połowy lodem. Następnie dolać tzw. splash, którym w tym momencie jest sok żurawinowy. Ozdobić drinka.W przypadku nie posiadania soku żurawinowego, jako zastępnik używa się soku z czarnej porzeczki, bądź też syropu grenadine. Często używa się syropów zamiast likierów, przez co drink jest jeszcze słodszy lecz w klasycznym wykonaniu drink powinien być na bazie likierów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation