Kuchnia

ciachA

Bułki z opiekacza - Dukan

3 łyżki otrąb NIE mielonych (2o+1p)
1/4 łyżeczki sody
1 jajko
1 łyżka serka wiaderkowego, twarogu zwykłego lub homo (nigdy jogurt!)
sól i przyprawy (lub tylko sól)
opcjonalnie 1 łyżeczka musztardy Dijon
Szybkie, kilkuminutowe bułki Niesamowicie proste i zawsze mnie zaskakują, tym, że nigdy nie wychodzą takie same

Włączyć opiekacz.
W miseczce wymieszać składniki.
Nakładać do mocno rozgrzanego opiekacza po łyżce masy na sam środek trójkątów.
Piec kilka minut, nie otwierać jeśli czujemy opór!
Jeśli przetrzymamy kilka minut dłużej bułki, będą chrupiące
Jeśli opiekacz będzie mało rozgrzany, to mogą bułki przywrzeć. Jeśli mamy stary opiekacz najlepiej przetrzeć go oliwą/olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation