Kuchnia

ciachA

Migdałowe rożki
SKŁADNIKI:

ILOŚĆ: ok. 18 rożków

280 g mąki

200 g masła, temp. pokojowa

100 g migdałów, mielonych

80 g cukru pudru

opakowanie cukru waniliowego

DODATKOWO:

cukier puder do oprószenia

Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy, formujemy kulkę, którą owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na min. dwie godziny.

Schłodzone ciasto dzielimy na kulki po ok. 38 g. Następnie formujemy wałeczek o długości około 14 cm o lekko cieńszych końcach i zginamy w półksiężyce. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 C na ok. 25 min. do lekkiego zarumienienia. Zaraz po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation