Kuchnia

Posmaruj mnie - czyli pasty do pieczywa

pasta z tuńczyka

Składniki:

* 2 puszki tuńczyka
* 4 jajka ugotowane na twardo
* 250 g naturalnego serka kremowego
* 2 ogórki konserwowe
* 1 cebula
* 1/2 obranego ze skórki jabłka
* 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
* 1 łyżka posiekanego szczypiorku
* sól i pieprz do smaku


Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę, a jabłko ścieramy na średniej grubości oczkach i odciskamy delikatnie z soku. Dodajemy do nich odsączonego z wody tuńczyka, serek, natkę, szczypiorek oraz starte na tarce jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem pastę najlepiej schłodzic w lodówce kilka godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation