Kuchnia

Posmaruj mnie - czyli pasty do pieczywa

pasta

Składniki

* 100 g obranych ze skórki namoczonych przez noc migdałów
* 1 marchewka
* 4-6 łyżek oleju
* 1/2 małej cebuli
* 1 mały ząbek czosnku
* 1/4 łyżeczki soli
* spora szczypta pieprzu
* 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
* 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
* garść natki pietruszki
Jeżeli macie nieobrane migdały, należy je zalać wrzątkiem, odczekać kilka minut, a następnie obrać ze skórki. Zalać świeżą wodą i włożyć na noc do lodówki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki zmielić razem w blenderze. Gotowe! Zajadać na kanapkach ze świeżymi warzywami!

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation