Kuchnia

Ciasta i desery

Brownies z pomarancza i biala czekolada

Skladniki:
150 g gorzkiej czekolady
5 jajek
200 g cukru trzcinowego
100 g cukru bialego
100 g masla
150 g maki
1 lyzka kakao
100 g orzechow wloskich
1 duza pomarancza z cienka skorka
100 g bialej czekolady

Czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej. Jajka laczymy z cukrami, maka i kakao. Dodajemy rozpuszczona czekolade i maslo.

Orzechy siekamy i wrzucamy do ciasta. Sparzona pomarancze (ze skorka) kroimy w kostke, dodajemy do ciasta, mieszamy. Na koniec dodajemy posiekana biala czekolade.

Ciasto przelewamy do foremki 25x25 cm (ja pieklam w foremce 20x20 cm) wylozonej pergaminem (ja posmarowalam jeszcze wczesniej forme maslem).

Pieczemy ok. 40 min w temp. 180°C.

Mozna podawac z lodami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation