Kuchnia

Coś na ząb

Kuchnia w wersji light: Deser czekoladowy z kaszy jaglanej

SKŁADNIKI na 4 porcje:
1 szklanka kaszy jaglanej
1 dojrzały banan
2 szklanki wody
biszkopty (użyłam bezglutenowych)
3 łyżki ciemnego kakao (użyłam Super Cocoa Diet Food)
2 łyżki miodu lub syropu z agawy
2 szklanki mrożonych malin

Kaszę jaglana wypłucz dokładnie, wrzuć do garnka,zalej gorącą wodą i ugotuj. gdy kasza wchłonie wody zdejmij ja z ognia i odstaw na ok. 20 minut.
Do ugotowanej kaszy dodaj banana, kakao i syrop z agawy lub miód. Zmiksuj blenderem na krem.
W wysokiej szklance umieść naprzemiennie maliny, krem, biszkopty, krem i udekoruj malinami.

Smacznego :)

1 porcja zawiera średnio:

energia: 240 kcal
białko: 7 g
węglowodany: 47 g
błonnik: 6 g
tłuszcze: 5 g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation