Kuchnia

ryby

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURACZKAMI
Składniki:

4 filety śledziowe matiasy
1 czerwona cebula
2 jabłka
5 ugotowanych w łupinach buraków
4-5 łyżek majonezu
gęsty jogurt naturalny (według uznania)
świeżo zmielony pieprz
3-4 łyżki posiekanego koperku
gałązki koperku do ozdoby

Najpierw ugotować buraki i wymoczyć w zimnej wodzie śledzie. Ja moczę kilka godzin, ponieważ nie lubię słonych potraw. Następnie buraki i jabłka obrać ze skóry i pokroić w dość drobną kostkę. Śledzie osuszyć i pokroić tak samo. Jedynie cebulę można pokroić bardzo drobno. Wymieszać składniki z majonezem i koperkiem, przyprawić pieprzem. Jeżeli sałatka jest zbyt sucha, można dodać jogurtu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation