Kuchnia

Kuchnia

Pizza z szynką serrano, parmezanem i rukolą

Składniki:

ciasto na pizze
sos do spodu z dodatkiem ostrej papryki
( po przepis na ciasto i sos zapraszam tutaj

http://loveeeat.wordpress.com/2014/01/15/pizza-z-szynka-parmenska-szpinakiem-i-mozzarella/ )

szynka serrano
mozzarella
parmezan
rukola
Wyrabiamy ciasto wg zamieszczonego wyżej przepisu, gdy wyrośnie rozkładamy na blachę posmarowaną oliwą. Tak przygotowany spód smarujemy sosem, posypujemy mozzarellą, kawałkami parmezanu i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C na około 15 minut.

Wyciągamy pizze z piekarnika, dodajemy plasterki serrano, sypiemy tartym parmezanem i wstawiamy do pieczenia na około 5 minut.

Po wyjęciu na gorące ciasto kładziemy rukolę.

BON APPETIT!

Źródło: http://loveeeat.wordpress.com/category/kuchnia-wloska/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation