Kuchnia

Moje gotowanie

SCHAB PO ZBÓJNICKU

Składniki dla 2 osób:

2 kotlety schabowe
ser mozzarella
0,5 kg ziemniaków
cebula
2 jajka
3 łyżki mąki pszennej
kapusta kiszona
bułka tarta
sól, pieprz
maggi
papryka ostra
bazylia
kminek
olej
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Dodać jajko, mąkę, przyprawić maggi, solą i pieprzem. Kotlety rozbić, przyprawić solą, pieprzem, papryką i bazylią. Obtoczyć w jajku i bułce tartej.

Kapustę opłukać, ugotować, odcedzić. Przyprawić solą, pieprzem, kminkiem i olejem.

Rozgrzać olej na patelni i smażyć placki na złoty kolor.

Na drugiej patelni smażyć schabowe, po obróceniu na drugą stronę posypać serem.

Układać warstwami: placek, kotlet, placek i kapusta.

SMACZNEGO!

Źródło: http://loveeeat.wordpress.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation