Kuchnia

sałatki, sosy, dipy...

sałatka
Składniki

2 woreczki ryżu paraboiled
15 dag wędzonego łososia
4 ogórki konserwowe
1 marchewka
pół puszki kukurydzy
pół puszki groszku
1 opakowanie paluszków krabowych
szczypior
sól i pieprz
7 łyżek majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie

Ryż i marchewkę gotuję w osolonej wodzie, studzę. Marchewkę kroję w kostkę. Jako pierwszą warstwę układam ryż. Zaczynamy od sosu z majonezu i jogurtu, przyprawiam i smaruję warstwę ryżu. Następnie układam marchewkę. Paluszki krabowe kroję w kostkę i smażę na maśle. Studzę i układam na marchewce. Ponownie smaruję sosem. Następnie odsączam groszek i kukurydzę. Groszek i kukurydzę układam jako następną warstwę. Kroję łososia na kawałki i układam jako kolejną warstwę. Następnie kroję ogórki konserwowe w kostkę. Układam na łososiu. Przykrywam resztą ryżu i pozostały sos smaruję ryż. Sałatkę można udekorować na wierzchu szczypiorkiem. Szczypior siekam drobno. Posypuję.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation