Kuchnia

sałatki, sosy, dipy...

Sałatka z mozzarellą i pomidorami
Składniki:

mozzarella w kulkach 150g,
1/2 główki sałaty,
2 pomidory,
2 jajka,
4 kromki chleba tostowego,
przyprawa do sałatek,
masło,
VINEGRET:
miód 1 łyżeczka,
musztarda Dijon 1 łyżeczka,
ocet winny 2 łyżeczki,
oliwa z oliwek 4 łyżeczki,
sól,
pieprz

Przygotowanie:

Sałatę płuczemy. Następnie rwiemy ją na mniejsze części i układamy na talerzu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy je w ćwiartki, Pomidory myjemy i kroimy w ósemki. Mozzarelle kroimy na pół. Na talerz wykładamy wszystkie składniki. Chleb tostowy oprószamy przyprawą do sałatek. Na suchej patelni rumieni chleb tostowy. Chleb można podsmażyć również na maśle. Po usmażeniu kroimy go na pół. Składniki vinegret łączymy ze sobą i mieszamy aż do powstania kremowego sosu i połączenia się składników. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation