Inne

moje ulubione

Dressing

– 1 łyżka musztardy

– 1 łyżka miodu

– 2 łyżki oliwy z oliwek

– 1 łyżka soku z cytryny

– szczypta soli

Sałatka

– 200 g upieczonej, usmażonej lub podwędzonej piersi kurczaka

– główka sałaty

– ziarna z 2 granatów

– 1-2 pomidorów

– opcjonalnie pół avocado

Przygotowanie

Najlepiej przygotować kurczaka najpierw. Jeśli chcesz go usmażyć zrób to bez oleju lub na jego minimalnej ilości.

Sałatę umyj, otrzep z nadmiaru wody i porwij na małe kawałeczki. Ułóż w salaterce.

W oddzielnym pojemniku przygotuj dressing do sałatki. Po prostu zmieszaj wszystkie składniki i posmakuj czy czegoś nie brakuje.

Sałatę zmieszaj z kurczakiem, pokrojonymi pomidorami. Polej dressingiem. Na koniec dodaj pestki z granata i ewentualnie pokrojonego w kostkę awokado.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation