Kuchnia

Słodkości

Maślane ciasteczka z "maszynki"

Składniki :

220g miękkiego masła
300g mąki
2 żółtka
100g cukru pudru
1 łyżeczka aromatu waniliowego
50g mąki ziemniaczanej
słoiczek marmolady wieloowocowej

Przygotowanie :

Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj cukier nie przerywając miksowania. Wlej żółtka i aromat waniliowy. Zmiksuj ponownie. Wsyp mąkę pszenną, ziemniaczaną i połącz składniki. Ciasto włóż do specjalnej maszynki na ciasteczka i wyciśnij wybrany wzór. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każde ciasteczko udekoruj w środku marmoladą. Piecz w nagrzanym piekarniku przez minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation