Kuchnia

Pasty, kremy, sosy, dipy

Pasta z awokado
Kolejną pastą do chleba, którą chcę zaproponować jest duet awokado i jajek. Smakowo jest to strzał w dziesiątkę. Warunkiem jest oczywiście odpowiednie dobranie przypraw gdyż mdłe awokado może całkowicie zepsuć pastę. Jednak czosnek i sok z cytryny robią swoje. Bardzo polecam.



Składniki:

1 dojrzałe awokado
2 jajka ugotowane na twardo
1 ząbek czosnku
1 łyżka jogurtu naturalnego ew. majonezu
sól, pieprz, słodka papryka mielona
1 łyżka soku z cytryny

Awokado obrać ze skórki, jajka ze skorupki. Wrzucić je do blendera razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i przyprawami. Zmiksować. Dodać majonez i wymieszać, ew. przyprawić jeszcze do smaku. Wstawić do lodówki na 1 godź.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation