Kuchnia

vege

Fit burgery

4 buraki
3 ziemniaki
kilka pieczarek
cebula
szklanka soczewicy czerwonej (Sante)
szklanka prażonego słonecznika
papryka ostra, słodka, pieprz, sól
sok z połowy cytryny
mąka kukurydziana
oliwa z oliwek

kiełki

1. Buraki ugotuj razem z ziemniakami w osolonej wodzie. Wystudź, obierz i zetrzyj na tarce.
2. Pieczarki podduś z cebulą na odrobinie oliwy z solą.
3. Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz. Wymieszaj wszystkie składniki.
4. Dopraw masę, wysmaruj blachę odrobiną oliwy, formuj kulki i twórz z nich grubsze kotlety zgniatając lekko widelcem.
5. Piecz w 180 st. przez ok. 15 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation