Kuchnia

Obiad

Kotlety schabowe z sosem musztardowo-piwnym

4 plastry schabu lub piersi kurczaka
1 ząbek czosnku przecisniety lub odrobina czosnku granulowanego (przeciśnięty świeży dodać do sosu , natomiast jeśli jest granulowanym to wówczas opruszyć lekko mięso)
125 ml piwa redd's jabłkowego
1 łyżka musztardy francuskiej ( i tylko takiej !)
80 ml śmietany kremówki
sól, pieprz
oliwa

Schab lub piersi lekko rozbić. Obustronnie lekko doprawić solą i pieprzem. Usmażyc na rozgrzanej oliwie z dwóch stron. Mięso przełożyc na półmisek i przykryć folią aluminiową by nie wystygło.
Na patelnię na której smażyło się mięso wlewamy piwo jabłkowe i gotujemy ok 1 min. Następnie dodajemy musztarde i kremówke i gotujemy chwilę - do zgęstnienia. Powstałym sosem polewamy mięso i podajemy np z sałatką grecką w towarzystwie bagietki lub frytek :)
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation