Kuchnia

Obiad

Żeberka w pomarańczowej marynacie Ewy
1 kg wieprzowych żeberek
1 pomarańcza
6 łyżek sosu sojowego
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
2 łyżki octu winnego
1 łyżka musztardy
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
Następnie z pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.
Dodać sos sojowy, oliwę z oliwek, miód, musztardę i ocet winny.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 1,5 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation