Kuchnia

zupy

Najzdrowsze masło świata - Ale Babka!!! i robi to co lubi:)



1 awokado

sok z ½ cytryny*

¼ łyżeczki soli morskiej

Przygotowanie:

1. Awokado przekrój w połowie, usuń nasiono. Wydrąż miąższ i umieść w malakserze.

2. Dodaj sok z połowy cytryny i sól. Całość zmiksuj na gładką masę.



*Sok z cytryny powoduje, że owoc nie ściemnieje, nada również wyjątkowy smak.

Do masła z avocado można dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pietruszkę.

Wybieraj zawsze owoce z lśniąca skórką, bez plam. Jeżeli awokado jest twarde zostaw je na 1-2 dni w temperaturze pokojowej. Owoc ten szybko dojrzewa.

Udowodniono, że spożywanie pomidorów wraz z awokado powoduje przyswajanie przez nasz organizm 4,5 raza więcej likopenu w nich zawartego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation