Kuchnia

sałatka

Letnia sałatka z arbuzem
ćwiartka arbuza
opakowanie sera sałatkowego
duża garść rukoli
duża garść roszponki
2 łyżki sezamu

Na dressing:
1 łyżka miodu
1 łyżka octu winnego
3 łyżki oliwy
przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:

Ser i arbuza kroimy w kostkę. Ziarna sezamu prażymy na suchej patelni do zrumienienia.
Sałaty myjemy i osuszamy. W misce mieszamy sałaty, ser i arbuza.
Dressing: do miseczki wlewamy ocet, dodajemy miód oraz przyprawy i mieszamy. Następnie cały czas mieszając wlewamy oliwę i mieszamy, aż sos stanie się lekko gęsty i gładki. Sos można schłodzić 30 minut.
Sosem powlewamy sałatkę, obsypujemy ziarnami sezamu.

SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation