DIY - zrób to sam

przepisy

Zapiekanka z makaronu na słodko

pół paczki makaronu kokardki
3 jajka
4 łyżki cukru trzcinowego
250g twarogu chudego
200g serka ziarnistego
średni banan
3 łyżki śmietany 18%
łyżka cynamonu
50g masła
3 łyżki rodzynek

Makaronu ugotuj al dente w nieosolonej wodzie. Do miski malaksera wbij jajka, dodaj cukier i ucieraj na gładką masę. Następnie dodaj twaróg, serek ziarnsity, banana i śmietanę. Całość dokładnie zmiksuj.

W rondelku rozpuść masło z łyżeczką cynamonu. Dodaj do masy serowo-jajecznej i dokładnie wymieszaj. Następnie dołóż do niej rodzynki i makaron. Dokłanie wymieszaj.

Dużą keksówkę wysmaruj masłem. Przelej do niej otrzymałą masę. Zapiekaj ok. 20-30 minut w piekarniku rozgrzanych do 200 stopni.

Podawaj posypane prażonymi migdałami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation