Kuchnia

Mięsa

Roladki z mięsa mielonego z serem, szynką i jabłkiem - przepis

SKŁADNIKI:
- mięso mielone wołowe - 500 g
- jajko - 1 szt
- cebula - 1 szt
- czosnek - 1 ząbek
- bułka tarta - ok. 4 łyżki
- wędlina ( plastry ) - 4 szt
- ser żółty ( plastry ) - 4 szt
- jabłko - 1 szt
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Dziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na roladki z mięsa mielonego!
W domach często robimy takie z pieczarkami … wędliną … serem … papryką czy też ogórkiem.
Ja mam dziś dla Was jeszcze inną wersję – równie smaczną!
Roladki robi się błyskawicznie … są niesamowicie sycące … a taka wersja mięsa mielonego napewno posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom!
Zdjęcie - Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i posiekaną drobno cebulą , czosnkiem.
Dodajemy sól , pieprz oraz bułkę tartą.
Wyrabiamy jednolitą masę
( jeśli mięso nie będzie się kleić możemy zwiększyć ilość bułki tartej).
Mięso dzielimy na 4 części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt.
Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera i kawałek obranego wcześniej jabłka.
Pomagając sobie folią delikatnie zwijamy roladki i tak zapakowane ( jak cukierki ) zostawiamy na ok. 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Obsmażamy roladki z każdej strony i na wolnym ogniu smażymy ok. 10 minut obracając od czasu do czasu , by nie dopuścić do przypalenia.
Podajemy gorące np. z opiekanymi ziemniaczkami i surówką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation