Kuchnia

Mięsa

Grillowana karkówka w piwie
Kuchnia Lidla

Grillowana karkówka w piwie


Co kupić

• 1 kg karkówki bez kości Świeża Porcja

• 25 ml oleju rzepakowego Vita d’or

• 1/2 l piwa jasnego

• 6 ziaren ziela angielskiego Mikado

• 4 liście laurowe Mikado

• 1 łyżka tymianku, świeżego lub suszonego

• 1 papryczka chili, drobno posiekana

• 1 ząbek czosnku, posiekanego

• sól Castello

• pieprz Mikado

Jak zrobić

1. Z piwa i przypraw przygotowujemy marynatę.

2. Karkówkę kroimy na równe, niezbyt grube plastry i wkładamy do marynaty, dokładnie je w niej obtaczając. Mięso pozostawiamy w marynacie na co najmniej 12 godzin.

3. Karkówkę układamy na grillu, pieczemy z każdej strony około 5-7 minut, co jakiś czas smarując marynatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation