Kuchnia

Mięsa

Schab z niespodzianką w sosie pieczarkowym Schab z niespodzianką w sosie pieczarkowym

Schab z niespodzianką w sosie pieczarkowym Anullka
Dodane przez: Anullka
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 14
Składniki
1 kg schabu środkowego wieprzowego
2 cebule
kilka plastrów żółtego sera
kilka plastrów szynki wiejskiej babuni
sól
pieprz ziołowy
1/2 pęczka koperku
2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
1 sos pieczarkowy Knorr
2 szklanki wody
czubata łyżka masła roślinnego

Najlepiej smakujez ryżem i surówką:)



Etapy przygotowania

Schab umyć,osuszyć ręcznikiem,pokroić w miarę cienko,rozbić,posolić posypać pieprzem.
Na każdy rozbity kotlet ułożyć kawałek żółtego sera,kawałek cebuli i kawałek szynki,zwinąć,masło rozgrzać na patelni,układać mięso zwinięciem do dołu(nie musimy niczym wiązać,schab jak się przypiecze to się nie rozwali)obsmażyć na złoty kolor.
Sos pieczarkowy rozrobić w 2 szklankach wody,wlać do mięsa,dusić 15 min na malutkim ogniu,na końcu mięsko wyjąć,wlać do sosu 2 łyżki śmietany i posiekany koperek ,wszystko dokładnie wymieszać.
Włożyć schab schab do sosu i delikatnie wymieszać.
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation