Kuchnia

sałatki i surówki

Sałatka z tortellini, łososiem i brokułami.

500 g brokulow
500 g swiezych tortellini (z farszem ze szpinaku i ricotty)
1/2 strzepiastej salaty
500 g filetow z lososia (bez skory)

Sos:
sol
bialy pieprz
koperek
5 lyzek octu z bialego wina
6-7 lyzek oliwy

Brokuly umyc, podzielic na rozyczki. Wrzucic na osolony wrzatek i gotowac przez 6-8 min., wyjac, osaczyc. Tortellini ugotowac w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Salate umyc. Koperek rowniez umyc, drobno posiekac.

Sos: ocet winny wymieszac (najlepiej w zakrecony sloiku) z sola i pieprzem. Dodac oliwe i posiekany koperek, jeszcze raz dokladnie wymieszac. Gotowy sos wymieszac z tortellini i brokulami.

Lososia umyc, osuszyc, pokroic na male kawalki. Rozgrzac na patelni 1-2 lyzki oliwy, smazyc lososia z obydwu stron przez ok. 5 min. Zdjac z patelni, wymieszac z pozostalymi skladnikami salatki.
http://kalejdoskopkulinarny.blogspot.com/2009/11/wyroznienie-salatka-z-tortellini.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation