Kuchnia

Zupy

Czernina - czarna polewka
Niektórzy uwielbiają to danie, drudzy nienawidzą.
Zupa
Składniki
kaczka
krew z kaczki
woda, 2 l
por
natka pietruszki
marchewki, 2
pieprz sól do smaku
ziele angielskie, 5 ziaren
2 łyżki stołowe mąki
cukier, 2 łyżeczki
świeży sok z cytryny, 1 łyżka
makaron - opakowanie
Sposób przygotowania
1.
Kaczkę gotujemy razem z warzywami. Po ugotowaniu części kaczki i włoszczyznę wyjmujemy z bulionu. Krew zaprawiamy łyżeczką soku z cytryny(octu) i 1 łyżkę stołową mąki. Dodajemy cukier. Zaprawioną krew dodajemy do rosołu. Czekamy aż się zagotuje. Doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Danie posypujemy posiekaną pietruszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation