Kuchnia

serniki

Sernik przekładany

Składniki:
CIASTO
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 kisiel wiśniowy

SER
1 kg zmielonego sera
25 dag margaryny
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy
6 jajek
bakalie

Wykonanie:
CIASTO
1. Przygotować ciasto jak na biszkopt i podzielić na 2 części:
- do I dodać kakao
- do II dodać kisiel
2. Piec oddzielnie w temp. 160oC przez 30 min.

SER
1. Margarynę utrzeć, dodać cukier i stopniowo po 1 żółtku
2. Z białek ubić pianę i dodać do sera z budyniem i bakaliami
3. Lekko wymieszać i podzielić na 2 części

PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA
1. W biszkoptach wyciąć kółka
2. Przełożyć kółka różowe do brązowego placka i odwrotnie
3. Na ciasto ciemne z różowymi kółkami wylać pół sera
i przykryć ciastem różowym
4. Na ciasto różowe z kółkami brązowymi wylać resztę sera i wyrównać
5. Piec w temp. 180oC przez 45-50 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation